بازارهای مالی چیست؟
بازارهای مالی، نوعی بازار هستند که راهی را برای خرید و فروش داراییهایی مانند اوراق قرضه، سهام و ارز خارجی فراهم میکنند.. به عبارت ساده، کسب و کارها و سرمایه گذاران می توانند به ترتیب برای رشد کسب و کار خود و کسب درآمد بیشتر به بازارهای مالی مراجعه کنند تا سرمایه لازم را فراهم کنند.
- پیشنهاد بررسی >>>> مدلسازی مالی در اکسل
بازارهای مالی
برای بیان واضح تر، اجازه دهید بانکی را تصور کنیم که در آن فردی یک حساب پس انداز دارد. بانک می تواند از پول خود و سایر سپرده گذاران برای وام دادن به افراد و موسسات دیگر استفاده کند و کارمزد سود دریافت کند.
خود سپرده گذاران نیز از طریق سودی که به آن پرداخت می شود، درآمد کسب می کنند و شاهد رشد پول خود هستند. بنابراین، بانک به عنوان یک بازار مالی عمل می کند که هم برای سپرده گذاران و هم برای بدهکاران سود می سازد.
انواع بازارهای مالی
بازارهای مالی بسیار زیادی وجود دارد و هر کشوری حداقل یکی از آنها را در خود جای داده است، اگرچه اندازه آنها متفاوت است. برخی کوچک هستند در حالی که برخی دیگر در سطح بین المللی شناخته شده هستند، مانند بازار بورس نیویورک(NYSE) که روزانه تریلیون ها دلار معامله می کند. در اینجا برخی از انواع بازارهای مالی آورده شده است.
- پیشنهاد بررسی >>>> تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
1. بازار سهام
بازار سهام، سهام مالکیت شرکت های سهامی عام را معامله می کند. هر سهم با قیمتی همراه است و سرمایه گذاران زمانی که در بازار عملکرد خوبی داشته باشند، با سهام خود، درآمد کسب می کنند. خرید سهام آسان است. چالش واقعی در انتخاب سهام مناسب است که برای سرمایه گذار درآمد کسب کند.
شاخصهای مختلفی وجود دارد که سرمایهگذاران میتوانند از آنها برای نظارت بر عملکرد بازار سهام استفاده کنند، وقتی سهام با قیمت ارزانتری خریداری و با قیمت بالاتر فروخته میشود، سرمایهگذار از فروش درآمد کسب می کند.
2. بازار اوراق قرضه
بازار اوراق قرضه فرصت هایی را برای شرکت ها و دولت فراهم می کند تا پولی را برای تامین مالی یک پروژه یا سرمایه گذاری در آن به دست آورند. در بازار اوراق قرضه، سرمایه گذاران اوراق قرضه را از یک شرکت می خرند و شرکت مبلغ اوراق را در یک دوره توافق شده به اضافه بهره برمیگرداند.
- پیشنهاد بررسی >>>> معرفی 5 ارز دیجیتال ارزان برای سرمایه گذاری
3. بازار کالا
بازار کالا جایی است که تاجران و سرمایه گذاران منابع طبیعی یا کالاهایی مانند ذرت، روغن، گوشت و طلا را خرید و فروش می کنند. بازار خاصی برای چنین منابعی ایجاد می شود زیرا قیمت آنها غیرقابل پیش بینی است. یک بازار آتی کالا وجود دارد که در آن قیمت اقلامی که قرار است در زمان معینی در آینده تحویل شوند، از قبل شناسایی و مهر و موم شده است.
کارکرد بازارها:
نقش بازارهای مالی در موفقیت و قدرت یک اقتصاد را نمی توان دست کم گرفت. در اینجا چهار کارکرد مهم بازارهای مالی آورده شده است:
1. پس انداز را مولدتر میکند.
همانطور که در مثال بالا ذکر شد، یک حساب پس انداز که دارای پول است نباید اجازه دهد آن پول راکد بماند. بنابراین، بازارهای مالی مانند بانکها آن را به افراد و شرکتهایی که به وام احتیاج دارند، قرض میدهند.
2. دارایی های مالی را نقد می کند
خریداران و فروشندگان می توانند در هر زمانی تصمیم بگیرند که اوراق بهادار خود را معامله کنند. آنها می توانند از بازارهای مالی برای فروش اوراق بهادار خود استفاده یا آن را هر طور که می خواهند سرمایه گذاری کنند.
- پیشنهاد بررسی >>> تحلیل تکنیکال
3. هزینه معاملات را کاهش می دهد
در بازارهای مالی، انواع مختلفی از اطلاعات مربوط به اوراق بهادار را می توان بدون نیاز به هزینه به دست آورد.
اهمیت بازارهای مالی
بازارهای مالی مکانی را فراهم می کنند که سرمایه گذاران صرف نظر از مقدار سرمایه، با معاملاتی منصفانه و مناسب روبرو شوند. بازارهای مالی به دلیل فرصت های شغلی زیادی که ارائه می دهند، به کاهش نرخ بیکاری کمک زیادی می کنند.
برای معامله سهام، باید اهداف سرمایه گذاری روشنی را تعیین کرده و بدانید که چقدر می توانید سرمایه گذاری کنید، تصمیم بگیرید که تا چه میزان از ریسک را می توانید تحمل کنید، حسابی را در یک کارگزاری انتخاب کنید که با سبک معاملاتی شما مطابقت داشته باشد، حساب سهام خود را تامین مالی و معامله را شروع کنید.
سرمایه گذاری در سهام یک راه برای رشد ثروت شماست، سرمایه گذاری مستلزم احتمال ضرر است. با این حال، راههایی برای کاهش خطر وجود دارد، اگرچه هیچگاه نمیتوانید آن را به طور کامل از بین ببرید.
- پیشنهاد بررسی >>>> بورس چیست؟
راهنمای 8 مرحله ای سرمایه گذاری در سهام
مرحله 1: اهداف سرمایه گذاری را روشن و صریح تعیین کنید
داشتن اهداف روشن تصمیمات سرمایه گذاری شما را مشخص و به شما کمک می کند متمرکز بمانید. اهداف کوتاه مدت و بلند مدت را در نظر بگیرید، زیرا آنها بر استراتژی سرمایهگذاری شما تأثیر می گذارند.
نکاتی برای تعیین اهداف سرمایه گذاری:
در مورد اهداف خود دقیق باشید: به جای اهداف مبهم مانند “پس انداز برای بازنشستگی”، اهداف خاصی مانند “انباشته شدن 500000 دلار در صندوق بازنشستگی تا سن 50 سالگی” را هدف قرار دهید.
افق سرمایه گذاری خود را مشخص کنید: مدت زمانی که برای دستیابی به هر هدف دارید را ارزیابی کنید.
امور مالی خود را ارزیابی کنید: با در نظر گرفتن پس انداز، درآمد منظم و سایر منابع مالی، در مورد میزان سرمایه گذاری خود واقع بین باشید.
اهداف خود را رتبه بندی کنید: بسیاری از ما چندین هدف را به طور همزمان انتخاب می کنیم و باید برای پیش پرداخت خانه، پرداخت هزینه عروسی در سال آینده یا آماده شدن برای بازنشستگی بر اساس فوریت و اهمیت پس انداز جمعآوری کنیم. برای مثال، پسانداز کردن برای پیشپرداخت خانه ممکن است نیاز به برنامهریزی برای تعطیلات اولویت داشته باشد.
- پیشنهاد بررسی >>>> اصول بازار سرمایه اسلامی
با تغییرات زندگی سازگار باشد: عبارت برنامهریزی مالی بهتر است به عنوان یک فعل در نظر گرفته شود، نه یک اسم. این یک فرآیند مداوم است که باید با نیازها و آرزوهای شما تکامل یابد.
اولین قدم در هر سرمایه گذاری بزرگترین قدم است، اما با تعیین اهداف سرمایه گذاری روشن و دقیق، پایه ای قوی برای سرمایه گذاری خود ایجاد خواهید کرد. این وضوح به شما کمک می کند تا با اطمینان و هدف در بازار سهام حرکت کنید.
مرحله 2: تعیین کنید که چقدر می توانید سرمایه گذاری کنید
مشخص کردن اینکه چقدر میتوانید سهام بگذارید، نیاز به یک ارزیابی شفاف از وضعیت مالی شما دارد. این مرحله به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که با مسئولیت پذیری سرمایه گذاری می کنید بدون اینکه ثبات مالی خود را به خطر بیندازید.
نکاتی برای تعیین میزان سرمایه گذاری:
منابع درآمد خود را مرور کنید: با فهرست کردن منابع درآمد خود شروع کنید.
یک صندوق برای نیاز های ضروری ایجاد کنید: قبل از سرمایه گذاری مطمئن شوید که یک پایه مالی محکم دارید. این صندوق باید هزینه های عمده چند ماهه مانند پرداخت رهن یا اجاره و سایر قبوض ضروری را پوشش دهد.
دو نکته مهم:
1. فقط پولی را سرمایه گذاری کنید که می توانید از دست بدهید.
2. هرگز به خاطر سرمایه گذاری خود را در موقعیت آسیب پذیر مالی قرار ندهید.
- پیشنهاد بررسی >>> تحلیل اقتصاد و بازارهای مالی
مرحله 3: میزان تحمل خود را برای ریسک تعیین کنید
درک میزان تحمل ریسک سنگ بنای سرمایه گذاری است. این به شما کمک می کند سطح راحتی خود را با عدم قطعیت های ذاتی بازار سهام و اهداف مالی هماهنگ کنید.
نکاتی برای ارزیابی میزان تحمل ریسک
- خود ارزیابی: سطح راحتی خود را با فراز و نشیب های بازار سهام در نظر بگیرید. آیا مایل به پذیرش ریسک های بالاتر برای بازده بالقوه بیشتر هستید، یا ثبات را ترجیح می دهید، حتی اگر این در نهایت به معنای بالقوه کمتر باشد؟
- سرمایهگذاریها را با سطوح ریسک همسو کنید: سهام و سایر سرمایهگذاریهایی را که با تحمل ریسک شما همسو باشند را انتخاب کنید. انواع سهام:
- ریسک کمتر: سهام و اوراق قرضه سود سهام.
- ریسک متوسط: سهام با سرمایه متوسط و کلان، صندوق های شاخص و صندوق های قابل معامله در بورس.
- ریسک بالا: سهام با سرمایه کوچک، سهام رشد، و سرمایه گذاری های خاص بخش.
با تعیین دقیق میزان تحمل ریسک خود، می توانید سبدی بسازید که اهداف مالی و سطح آسایش شخصی شما را منعکس کند و به شما کمک کند با آرامش بیشتری در بازار سهام حرکت کنید.
- پیشنهاد بررسی >>>> مقررات اصول بازار سرمایه
مرحله 4: سبک سرمایه گذاری خود را تعیین کنید.
سبک سرمایه گذاری شما در نحوه رویکرد شما به سرمایه گذاری سهام بسیار مهم است. چه یک رویکرد عملی یا یک استراتژی منفعل تر را ترجیح دهید، درک سبک خود به شما کمک می کند روش ها و ابزارهای سرمایه گذاری مناسب را انتخاب کنید.
نکاتی برای شناسایی سبک سرمایه گذاری:
با خود اندیشی در مورد اینکه آیا از تحقیق و تجزیه و تحلیل سهام لذت می برید یا رویکرد مستقل تری را ترجیح می دهید، شروع کنید. در اینجا انتخاب های اصلی شما هستند:
1. سرمایه گذاری:
رویکردهای مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد:
فعال: از حساب کارگزاری خود برای دسترسی به سرمایه گذاری های مختلف از جمله سهام، اوراق قرضه و سایر دارایی ها استفاده می کنید و هر طور که می خواهید معامله کنید. شما اهداف خود را تعیین می کنید و زمان خرید و فروش را انتخاب می کنید.
- پیشنهاد بررسی >>>> ۱۰ تکنیک در یادگیری اکسل
منفعل: از حساب کارگزاری خود برای خرید سهام در صندوق های سرمایه گذاری شاخص و صندوق های سرمایه گذاری مشترک استفاده می کنید. شما همچنان کنترل می کنید که کدام وجوه را خریداری می کنید، اما مدیران صندوق معاملات را برای شما انجام می دهند.
2. مشاوره حرفه ای:
برای کسانی که میخواهند سرمایه زیادی را وارد بازار کنند وجود یک کارگزار یا مشاور مالی با تجربه اغلب بسیار ارزشمند است. این متخصصان مالی توصیههای خود را با تجارب و اهداف زندگی شما تنظیم میکنند، به شما کمک میکنند در میان گزینههای امیدوارکننده سهام تصمیم بگیرید، سبد سهام شما را زیر نظر داشته باشند، و در صورت نیاز به تغییر با شما همکاری کنند.
مرحله 5. یک حساب سرمایه گذاری را انتخاب کنید
شما اهداف خود، ریسکی که می توانید تحمل کنید و اینکه چقدر سرمایه گذار فعال هستید را مشخص کرده اید. اکنون زمان انتخاب نوع حساب کاربری است. هر کدام ویژگی ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. علاوه بر این، نوع حسابی که انتخاب می کنید می تواند بر وضعیت مالیاتی، گزینه های سرمایه گذاری و استراتژی کلی شما تأثیر زیادی بگذارد. برای یافتن حساب سرمایه گذاری مناسب برای خود، باید کارگزاران مختلف را با هم مقایسه کنید.
نکاتی برای انتخاب حساب سرمایه گذاری
1. نحوه تأمین مالی حساب سهام خود را انتخاب کنید:
انتقال بانکی: رایج ترین روش انتقال وجه به طور مستقیم از حساب بانکی شما است. این را می توان از طریق انتقال وجه الکترونیکی یا انتقال سیمی انجام داد.
واریز چک: برخی از کارگزاران به شما اجازه می دهند چکی را برای تامین مالی حساب خود پست کنید. این روش ممکن است بیشتر طول بکشد، اما اگر ترجیح می دهید از انتقال الکترونیکی استفاده نکنید، قابل اجرا است.
انتقال از کارگزاری دیگر: اگر حساب کارگزاری موجود دارید، می توانید دارایی ها را مستقیماً به حساب جدید خود منتقل کنید. این فرآیند که به عنوان انتقال ACATS شناخته می شود، معمولاً ساده است اما ممکن است چند روز طول بکشد تا تکمیل شود.
- پیشنهاد بررسی >>>> دوره های مالی و سرمایه گذاری هم آموز
2. شروع به سرمایه گذاری کنید: هنگامی که تأیید کردید وجوه در حساب شما وجود دارد (نگران نباشید: کارگزاری به شما اجازه نمی دهد در غیر این صورت معامله کنید)، زمان آن رسیده است که سهامی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با اهداف سرمایه گذاری شما مطابقت دارد.
مرحله6. سهام خود را انتخاب کنید
حتی سرمایه گذاران با تجربه با انتخاب بهترین سهام دست و پنجه نرم می کنند. مبتدیان باید به دنبال ثبات، سابقه قوی و پتانسیل رشد پایدار باشند. در مقابل وسوسه ریسک کردن روی سهام پرخطر ، به امید یک سود بادآورده سریع مقاومت کنید. سرمایه گذاری بلندمدت عمدتاً آهسته و پیوسته است.
در اینجا انواع سهامی که احتمال بیشتری برای شرط بندی در هنگام شروع کار وجود دارد آورده شده است:
سهام سود سهام: شرکت هایی که به طور منظم سود سهام پرداخت می کنند می توانند انتخاب خوبی برای مبتدیان باشند. سود سهام به شما یک درآمد منظم می دهد که می تواند برای خرید سهام بیشتر دوباره سرمایه گذاری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به نحوه خرید سهام سود سهام مراجعه کنید.
- پیشنهاد بررسی >>>> روش های کمی مالی
سهام در حال رشد: هر چه شانس رشد بیش از حد سهام بیشتر باشد، سرمایه گذاری در آن ریسک بیشتری خواهد داشت. مبتدیان علاقه مند به سهام رشد باید صنایع با پتانسیل بلندمدت، قرار دهند.
ETFها: این شاخصهای بازار مانند S&P 500 که مانند سهام معامله میشوند، متنوعسازی فوری ارائه میکنند و ریسک مربوط به سهام را کاهش میدهند. با کسب تجربه، میتوانید به صندوقهایی برای بخشهایی که علاقهتان را برمیانگیزد، موضوعاتی که اهداف سرمایهگذاری شما را برآورده میکنند، یا وجوهی که سهام زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیتی را ادغام میکنند، نگاه کنید.
عاقلانه است که با یک رویکرد محافظه کارانه، تمرکز بر سهام یا صندوق هایی که ثبات و سابقه خوبی را ارائه می دهند، شروع کنید. این به شما اعتماد به نفس می دهد و با پیشرفت در دانش سرمایه گذاری خود، تجارت با آن را باز می گرداند.
مرحله 7. یاد بگیرید و اصلاح کنید.
سرمایه گذاران موفق هر روز نکات و استراتژی های جدیدی را کشف می کنند. همانطور که بازار سهام تغییر می کند، به روز ماندن، بررسی اهداف خود و غیره حیاتی خواهد بود. در اینجا نکاتی در مورد یادگیری، نظارت و بررسی حساب های خود با توجه به اهداف و تحمل ریسک آورده شده است.
نکاتی برای یادگیری و نظارت بر سهام شما
- به طور گسترده و منظم بخوانید: سایت های خبری مالی معتبر را بخوانید. در مورد اقتصاد جهانی، روندهای صنعت و شرکتهایی که در آنها سرمایهگذاری کردهاید مطلع باشید. از سایتها و کتابهایی که بازدهی آسان یا ترفندهایی را وعده میدهند، نه نکاتی، که احتمالاً هنگام خرید دورهها یا برنامههای آنها به سودشان میشوند، خودداری کنید. مطالعه کتابهایی در مورد استراتژیهای سرمایهگذاری، اصول بازار سهام و تنوع ضروری هستند.
- از شبیهسازهای سهام استفاده کنید: اینها پلتفرمهایی هستند که به شما امکان میدهند با استفاده از پول مجازی تجارت بدون ریسک سهام را تمرین کنید. آنها برای به کارگیری تئوری های سرمایه گذاری و تست استراتژی های بدون ریسک عالی هستند.
- درباره تنوع بیاموزید: پس از برداشتن گامهای اولیه، در مرحله بعدی میخواهید سرمایهگذاریهای خود را در طبقات مختلف دارایی پخش کنید تا ریسک را کاهش دهید و پتانسیل خود را برای بازدهی بهبود بخشید. وقتی آماده شدید، میتوانیم به شما کمک کنیم تا یاد بگیرید چگونه سبد سهام خود را فراتر از سهام متنوع کنید.
اکنون باید بر سهام و سایر سرمایه گذاری های خود نظارت داشته باشید. بررسی منظم و اطلاعرسانی به شما کمک میکند تا در مواقع ضروری خود را تنظیم کنید تا اهداف مالی خود را دنبال کنید..
آیا صندوق های سهام برای سرمایه گذاران مبتدی خوب هستند؟
صندوقهای سهام، از جمله صندوقهای سرمایهگذاری متقابل و ETF که در یک سبد سهام متنوع سرمایهگذاری میکنند، گزینه خوبی برای سرمایهگذاران مبتدی هستند. آنها تنوع را ارائه می دهند که به پخش ریسک در سهام مختلف کمک می کند و توسط مدیران حرفه ای صندوق مدیریت می شود. علاوه بر این، صندوقهای سهام به مبتدیان اجازه میدهند تا با یک سرمایهگذاری در طیف گستردهای از سهام سرمایهگذاری کنند، و شروع کار را بدون نیاز به انتخاب سهام فردی آسانتر میکند. در حالی که به مرور زمان سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری مشترک یا ETF خود را تماشا می کنید، در مورد نوسان و جریان سهام این صندوق ها نیز تجربه کسب خواهید کرد، دانش خوبی که در سرمایه گذاری بعدی به شما کمک می کند.
ریسک های سرمایه گذاری چیست؟
سرمایه گذاری یک تعهد منابع در حال حاضر به سمت یک هدف مالی آینده است. سطوح مختلفی از ریسک وجود دارد که طبقات خاص دارایی و محصولات سرمایه گذاری ذاتاً بسیار پرخطرتر از سایرین هستند. همیشه این امکان وجود دارد که ارزش سرمایه گذاری شما در طول زمان افزایش پیدا نکند. به همین دلیل، یک نکته کلیدی برای سرمایه گذاران این است که چگونه ریسک خود را برای دستیابی به اهداف مالی خود، چه کوتاه مدت یا بلند مدت، مدیریت کنند.
در آخر:
مبتدیان می توانند با پول نسبتا کمی شروع به سرمایه گذاری در سهام کنند. برای تعیین اهداف سرمایه گذاری، تحمل ریسک و هزینه های سرمایه گذاری در سهام و صندوق های سرمایه گذاری، باید تکالیف خود را انجام دهید. همچنین باید در مورد کارگزاران و کارمزدهای آنها تحقیق کنید تا بهترین روش متناسب با سبک سرمایه گذاری و اهداف خودتان را بیابید. هنگامی که این کار را انجام دادید، موقعیت خوبی برای استفاده از سهام بالقوه ای خواهید داشت که در سال های آینده به شما پاداش مالی می دهد.
شما می توانید جهت مشاهده همه دوره های مدرسه هم آموز بر روی ” دوره های مالی و سرمایه گذاری ” کلیک کنید و با این دوره ها آشناشوید.