مهارت های شغلی خود را با این 6 روش بالا ببرید

در بعضی از شرکت ها، ممکن است مدیرتان این شانس را به شما بدهد که در کنفرانس ها و برنامه های آموزشی شرکت کنید، اما خیلی مواقع هم این خود شما هستید که باید مهارت های شغلی خود را ارتقاء دهید.

حتی اگر سازمان شما حاضر به صرف هزینه و زمان برای آموزش شما نیست، راه های زیادی وجود دارد که بتوانید جایگاه خود را ارتقاء دهید و یا شایستگی موقعیتی که دارید را حفظ کنید. خبر خوب اینکه خیلی از این کارها هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.

 

1- کتاب و مقالات مختلف بخوانید و در انجمن های گفتگو شرکت کنید

مطالعه پایه و اساس همه چیز است، چه وبلاگ های کوتاه بخوانید و چه کتاب، تاثیر خودش را می گذارد. پس به جای اینکه وقتتان را مدام صرف اینترنت گردی کنید، محتوایی بخوانید که دانش شما را افزایش دهد و شما را با مهارت ها و دانش ها و انسان های جدید آشنا کند.

برای شروع روزانه 30 دقیقه صرف یادگیری راجع به شغل خود از دیدگاه رهبران و متخصصین آن کنید. وقتی که کتاب می خوانید از ضمیمه ها و پاورقی های آن هم استفاده کنید و ببینید که نویسنده این اطلاعات را از کجا آورده است و چطور به این اطلاعات دست یافته و در این زمینه آموزش دیده است. حتی می توانید در لینکدین و یا توئیتر افراد متخصص را دنبال کنید و ببینید که چه مطالبی را به اشتراک می گذارند، چه شرکت هایی را دنبال می کنند و در چه گروه هایی عضو هستند. فقط به اشخاص بسنده نکنید ، سازمان ها نیز گاهی اطلاعات با ارزشی به اشتراک می گذارند. شرکت هایی مثل وردپرس، وبلاگ ها و فروم هایی دارد که می توانید مهارتهای کاربردی را در آن ها یاد بگیرید.

 

2- به سازمان های حرفه ای ملحق شوید

سازمان های حرفه ای منابع بسیار خوبی هستند که اغلب اوقات نادیده گرفته می شوند. اکثر کنفرانس ها و کارگاه های آموزشی باعث ایجاد ارتباط مابین متخصصین و مربی هایی می شوند که باعث ارائه مشورت های مفید و حتی افزایش اعتبار شما می شوند. با این کار نه تنها به جدیدترین اخبار مربوط به صنعت و پیشه خود دست می یابید بلکه به افراد مطرح در این صنعت نیز دسترسی پیدا خواهید کرد. به این می گویند بازی برد-برد!

همچنین می توانید عضو گروه های غیر رسمی در فیس بوک و لینکدین شوید. در چنین مکان هایی افراد راحت تر سوالات خود را می پرسند و در بحث ها شرکت می کنند، پس در هر زمینه ای که علاقه دارید، سوال کنید!

 

3- در کلاس های آموزشی شرکت کنید

به خاطر وجود اینترنت کلاس رفتن هم آسان تر شده است. سایت های آموزش آنلاین تخصصی مثل هم آموز وجود دارند که می توانید در آموزش های بهترین اساتید و موسسات حضور داشته باشید. وقتی که برای کلاسی ثبت نام میکنید به شما توضیحاتی درباره کلاس می دهد و می توانید قبل از شروع دوره به بعضی از محتواهای آن دسترسی داشته باشید.

می توانید علاوه بر ویدیو، به سخنرانی ها و فایل های صوتی آنلاین  نیز گوش دهید. همچنین پلتفرم های دیگری همچون Coursera، UdacityUdemySkillshareLynda, وجود دارند که هر نوع آموزشی را که تصور کنید توسط افراد مجرب و متخصص به شما یاد می دهند. خلاق باشید و از طریق کتاب ها و پادکست ها برنامه آموزشی برای خود تعیین کنید حتی اگر شده مشق شب نیز برای خود مشخص کنید!

یادتان باشد که هدف شما این است که فقط در یک زمینه خاص مهارت کسب کنید، ممکن است شرکت در کلاس های مختلف کمی وسوسه انگیز باشد اما سعی کنید فعلا فقط با یک آموزش شروع کنید.

 

4- در رویدادها و کارگاه ها شرکت کنید

حتی اگر شرکت شما کارگاه و رویداد آموزشی برگزار نمی کند سازمان های دیگر قطعا چنین رویدادهایی خواهند داشت. می توانید از طریق سایت های مخصوص این کار، از رویدادهای در حال برگزاری مطلع شوید و مهارت های فردی و کاری خود را با شرکت در این رویدادها ارتقاء دهید.

 

5- از محیط کار خود یاد بگیرید

حتی اگر بودجه شرکت محدود است، شانس یادگیری مهارت های جدید از محیط اطراف خود را از دست ندهید. به اطراف خود نگاه کنید و ببینید همکاران شما چه کارهایی انجام می دهند. آیا پروژه ای هست که تمایل به یادگیری آن داشته باشید؟ از اعضای تیم و دپارتمان های دیگر بپرسید آیا می توانید به آنها کمک کنید یا خیر و یا اینکه دورادور نحوه کارشان را تماشا کنید تا شما هم یاد بگیرید. مثلا اگر کار شما نوشتن مطلب برای وبلاگ است و مسئولیت انتشار آن به عهده تیم بازاریابی است می توانید به صورت رایگان درباره سئو و رسانه های اجتماعی یاد بگیرید فقط کافی است هنگام ناهار یا قهوه کنارشان بشینید و با هم گپ بزنید.

 

6- به طور داوطلبانه کار قبول کنید

اگر شرکت شما مایل نیست پروژه ای را که در آن مهارت و تجربه کافی ندارید به شما واگذار کند، سازمان هایی هستند که نیروهای داوطلبانه می گیرند و با اینکه کار را در حین انجام آن یاد بگیرید مشکلی ندارند. علاوه بر این هر سازمانی متودولوژی مخصوص به خود را دارد پس با کار کردن در جاهای جدید حتی به صورت رایگان می توانید روش های مختلف انجام کار را یاد بگیرید.

طبق گزارش اخیر وال استریت ژورنال 67% درصد مشاغل متوسط نیازمند تسلط به یک نرم افزار صفحه گسترده مثل اکسل دارند. اکثر شرکت های خصوصی از همین برنامه های ساده استفاده می کنند پس فرصت خوبی است که توانایی های خود را ارتقاء دهید و صد البته به جامعه خود خدمت کنید.

مسئولیت اینکه چه مهارت هایی دارید با شماست نه شرکتتان! برای رسیدن به نتیجه بهتر یک حوزه را انتخاب کنید، برنامه بریزید و به طور پیوسته آن را  تمرین کنید.

منبع

دوره های مجازی مرتبط با مهارت فردی در سایت هم آموز:

 21 تغییر کوچک 22 نتیجه بزرگ

– چطور خلاق باشیم؟

– ارتباط موثر

و سایر دوره ها در حوزه مهارت فردی …

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *